Blackjack skema og -strategi

Selv om det er et let og underholdende spil, er det alligevel kompliceret at spille korrekt. Dine valg har nemlig stor betydning på din chance for at vinde. Derfor er det også en rigtig god ide at kigge nærmere på, hvilken strategi du skal bruge, når du spiller. En af metoderne, som du kan bruge til at gøre dine chancer for at vinde større, er ved at følge strategien som du kan se her i vores blackjack skema. Du kan også læse mere om reglerne her.

Blackjackskema

blackjack skema

Du kan teste skemaet gratis eller med rigtige penge på vores blackjackspil.

Få 50 kr. og prøv skemaet hos MrSpil her

Specielle bonusvilkår gælder for blackjackindsatser

Bemærk at skemaet er en forsimplet version og dermed ikke den 100% bedste strategi for at spille. Det er et så kompliceret spil, at det ikke er muligt at have det hele i et skema. Derfor viser vi en forsimplet, men stadig meget brugbar udgave.

Blackjack strategier

Undervejs i spillet bliver du stillet overfor flere muligheder, hvor du skal vælge den rigtige løsning, hvis du ønsker at maksimere dine muligheder for gevinst.

Nogle af disse er nævnt i skemaet herover og herunder kan du læse en udvidet beskrivelse af:

Forsikring

Når dealeren bliver tildelt et es som det åbne kort, bliver du som spiller tilbudt, at du kan købe forsikring. Grunden til, at spilleren tilbydes forsikring, er en kombination af den ekstra store chance, dealeren har, for at få black jack. Det sker som bekendt ved, at det næste kort, som vendes, har en værdi på 10.

blackjack strategi – skal du købe forsikring

Hvis du vælger at købe forsikring, koster det en halv ekstra indsats, men så får du også pengene 3 gange igen på din forsikring, hvis dealeren rammer 21 på det næste kort. Køber du forsikring på 5 kr., vinder du altså 15 kr. tilbage på din forsikring. Til gengæld taber du også din originale indsats mod dealerens hånd.

Generelt er det en dårlig ide at købe forsikring, da tilbagebetalingsprocenten er på lige over 92,5%. Det eneste tidspunkt, hvor du bør overveje at købe forsikring, er hvis du satser så store beløb, at du føler det er ukomfortabelt at satse mod dealerens es med din hånd.
I det tilfælde bør du nok også overveje, om du spiller med for store indsatser.

Split din hånd

Bliver du tildelt to kort med samme værdi af dealeren, har du mulighed for at splitte hånden, og mod en ekstra indsats spille en ekstra hånd. Dette ekstra spil foregår på normal vis, med mindre du splitter esser. Splitter du dine esser, kan du kun trække et ekstra kort. Som du kan se i blackjack skemaet, skal du dog altid splitte dine esser, og så er det jo dejligt, at godt 30% af et kortspil (10, J, Q, K) har en værdi på 10, som giver dig 21!

blackjack strategi – skal jeg splitte min hånd

Double

Double er endnu en af de muligheder, som der omtales i blackjack skemaet. Det er en relativ simpel mulighed. Når du har fået dine to kort, har du mulighed for at fordoble din indsats og dermed også din potentielle gevinst. Dog får du kun ét kort mere til din hånd, og er derfor sjældent den bedste løsning. Double bør altså kun bruges i specifikke situationer, som er markeret med blåt i skemaet.

Test blackjack skemaet gratis og få 50 kr. her

Specielle bonusomsætningskrav er gældende for blackjackindsatser